Rätt media på rätt plats.

Hemsidor har i många år strävar för att anpassa sig till det växande antalet olika skärmar och där med upplösningar som vi översvämmas med. Stationära datorer har sett till att öka sina skärmar från att vara ynka 17 tum till nu 27 tums skärmar som det mest gångbara. För att göra det ännu mer komplicerat är nu över 70% av webbanvändare och söker information via sina mobiler. Där antalet skärmstorlekar växer med varje års nya släpp av mobiler från alla tillverkare. Det är inte lätt att hänga med. Speciellt inte för en hemsida som skall serva alla dessa, och få er information läslig och attraktiv på alla dessa medier och för alla oss användare. För att inte tala om de som är som jag, är lite till åren och egentligen behöver glasögon, men kanske inte alltid har de på näsan.

PWA app och hemsida

Hur gjorde vi då för att tillfredsställa alla och få ut vårt budskap? Enkelt, vi använder oss både av en WordPress hemsida och en PWA, progressiv web applikation är det superlånga namnet. Varför skulle det vara bättre? Jo, rätt media på rätt plats. Hemsidor är gjorda främst att serva stationära datorer, vare sig de har responsiv design eller inte. Det är väldigt mödosamt att se till att alla sidor, text, bilder och ditt budskap är lika mycket i fokus på alla skärmar.

Hur söker vi?

Förutom det är vi, användare, söker information, också i olika tillstånd. När vi sitter på ett kontor, framför en dator med en stor skärm, så söker vi annan information, har en annan läsrytm än när vi har en mobil i handen ska hämta barnen från träningen och kom på att vi ska bara göra en sak till som vi glömde göra på jobbet. Eller ska bara hitta närmaste butik och dess öppettider. Inte vill vi då skrolla oss igenom några sidor på en hemsida som är hyfsat anpassad eller rent av inte alls anpassad till mobiler. Vi vill bara ha den lilla informationen nu. Den informationen som vi kanske inte alla bryr oss om när vi sitter på kontoret.

Vad vill vi se var?

Vad gjorde vi för skillnad då mellan en app och en hemsida och deras innehåll? Inga snilleblixtar här inte, vi presenterade oss på vår hemsida så som vi ville ses, när ni sitter på ert kontor och har tid att scrolla er igenom, har tid att läsa och samtidigt dricka kaffe och kanske om ni hittar något intressant i det vi skriver, kalla på er kollega och peka på er skärm. Appen, inte heller någon revolution där, när ni sitter och väntar på att era barn ska bli klar med sin träning eller sitter i soffan och surfar runt, så ska vi kunna dyka upp där som en intressant sida att läsa med bra lösningar och kunna kontakta oss med några få knapptryckningar som är integrerade med er mobiltelefon.

Vill du läsa mer om våra appar, klicka här.

Tack för att du tog tid att läsa. Tyckte du det var intressant dela det gärna med dina vänner