Länka rätt är viktigt. Tomma eller felaktiga länkar skapar bara frustration. Det är som att ha sett att en butik har ett fint erbjudande och du går dit på en gång när de öppnar och upptäcker att allt redan är slut. Så vill man ju inte att ens kunder ska uppleva sin butik.

Du får oftast bara en chans

I en fysisk butik kan det komma fram en säljare och beklaga missförståndet och ge dig andra erbjudande istället men det kan du inte i en nätbutik. Kunden har redan lämnat butiken och letar efter din produkt hos någon annan.

Tänk igenom vad det är du vill säga eller visa, se till att det finns på din hemsida/näthandel innan du börjar berätta om det och länka in från andra medier.

Länka på rätt ställe

Skriv gärna inlägg tre gånger i veckan åtminstone, eller mer. Se till att synas, hela tiden, så presumtiva kunder har dig på näthinnan när det är dax för dem att köpa.

Kom ihåg att länka in till din hemsida/e-handel för att göra det enkelt för dina kunder att hitta dig. Länk i bio räcker inte för då måste kunden klicka fler gånger för att hitta din webbadress, och på vägen dit har du redan tappat flera potentiella kunder. Länken ska finnas direkt i inlägget, gör det enkelt för kunden att hitta dig. Var konsekvent, alltid, hela tiden. Det kommer att löna sig.

Länkar är toppen, länkar är bra, se bara till att göra det i rätt ordning och ofta!