Rörelse vs. stagnation?

Framtiden, den kommer, den är redan här vare sig vi vill det eller ej. Det är inte mycket i livet som står stilla, allting rör sig framåt. Och det är positivt, stagnation känns unket, som ett stillastående kärr som luktar illa och är svart.

Vi behöver inte rycka framåt som en virvelvind med trumpetfanfarer och flaggor men att röra sig framåt hela tiden, med små små steg eller stora steg men vi vill röra oss framåt, om vi vill utvecklas och inte hamna på efterkälken.

Sträva bakåt med mening.

Visst kan man leva kvar i det förgångna och vägra nya moderna ”påhitt” men för att lyckas måste det ligga en tanke bakom och en plan. Då kan det till och med bli supertrendigt att inte vara med i tiden. Förstår du vad jag menar? Som att bestämma sig för att din lilla speceriaffär på orten minsann inte ska ta betalkort, inte ska finnas på sociala medier, inte ska ha en hemsida…. Men då måste man göra en grej av det som att slopa alla plastpåsar och ta in papperspåsar istället. Inte ha korgar i plast utan i metalltråd. Kassaapparaten ska vara av gammal modell, en gammal våg och bara ta in varor från lokala bönder och handlare. DÅ kan det bli en grej i tiden. Men den är planerad och vald.

Men att inte gå framåt, att inte följa med i tiden, utan bara låtsas som ingenting och går runt i sitt hjulspår, då blir man till slut ett dött illaluktande kärr som alla har glömt bort.

Vad vill jag egentligen?

Men det har ju alltid fungerat, och det gör det nu också, säger kanske du. Ja, det är möjligt men det kommer inte att göra det en längre tid. Tänk efter, ge dig själv och ditt företag lite tid och omtanke. Vad är jag bra på? Vad vill jag med mitt företag? Vill jag nåt med mitt företag överhuvudtaget, eller är det dax att packa ihop? Syns jag? Syns jag på rätt ställe? Finns jag på rätt ställe? Var är mina kunder? Är jag där, där mina kunder är? Vilka kunder är mina egentligen? Har jag gjort det så smidigt jag kan för mina kunder? och mig själv?

Framtiden är här, omfamna den och gör det bästa av den.